Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 η Nike παρουσίασε την κυκλοφορία των HyperAdapt 1.0, ένα είδος παπουτσιών που δένουν τα κορδόνια μόνα τους. Όπως δήλωσε η τεχνική επικεφαλής του project, Tiffany Beers, διαθέτουν το πρωτοποριακό “σύστημα προσαρμογής δεσίματος” που αναγνωρίζουν το πόδι. Μόλις η φτέρνα του αθλητή χτυπήσει τον ειδικό αισθητήρα που υπάρχει στη σόλα κλείνουν αυτόματα τα κορδόνια ενώ παράλληλα με τα δύο κουμπιά που υπάρχουν στα πλαϊνά των παπουτσιών ο χρήστης μπορεί να χαλαρώσει ή να σφίξει τα κορδόνια για ακόμα καλύτερη εφαρμογή. Ο αισθητήρας λειτουργεί με μπαταρίες και διαρκεί δύο εβδομάδες, με μία φόρτιση.

Σύμφωνα με την εταιρία σκοπός του συστήματος είναι να φέρει τομή στην κατηγορία του εξελιγμένου αθλητικού παπουτσιού προσφέροντας ασφάλεια και ικανοποίηση με βάση τις ανάγκες του κάθε αθλητή με τη δυνατότητα για μικρές και γρήγορες αλλαγές εν μέσω αγώνων. Αποσκοπώντας στο μέλλον να δημιουργήσει ένα «έξυπνο» παπούτσι που θα προσαρμόζεται ανάλογα το έδαφος και τις κινήσεις του αθλητή.

Η σειρά των νέων παπουτσιών θα είναι διαθέσιμη στα τέλη του έτους, σε τρία χρώματα. Οι πρώτοι που θα μπορούν να τα αγοράσουν θα είναι οι χρήστες της εφαρμογής Nike και η τιμή τους δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This